STERILOVANÉ ZELÍ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA / 




INGREDIENCE: čerstvé bílé nebo červené zelí.
Nálev: na 1 litr vody 100 g cukru, 20 g soli a 0,3 1 octa.
Koření: na 1 litrovou sklenici 3 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ze zelí odstraníme vadné listy, hlávky omyjeme, rozkrojíme na půlky, odstraníme košťál a pokrájíme na nudličky asi 2 cm široké. Zelí vsypeme po částech do vařící osolené vody, přivedeme k varu, povaříme 10 minut, vyjmeme, necháme odkapat a naplníme do sklenic. Zelí proložíme opláchnutým kořením, zalijeme horkým nálevem, který připravíme smícháním všech přísad, sklenice ihned uzavřeme víčky a vložíme do sterilizačního hrnce s horkou vodou. Sklenice zahříváme na teplotu 90 °C a při této teplotě sterilujeme: sklenice o obsahu 0,7 až 0,9 l 45 minut, o obsahu 0,5 l 35 minut. Pak sklenice hned ochladíme. Ze sterilovaného zelí připravujeme saláty s přídavkem mrkve, krájené cibule, jablk a okurek.



STERILOVANÉ ZELÍ. STERILOVANÉ ZELÍ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 1339 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz